Bahçecilik dersinde ekim çalışması

Bahçecilik dersinde ekim çalışması

Bütün alanlarda olduğu gibi El Sanatları, Bahçecilik, Ağaç İşleri, Metal İşleri de insanların zihinlerini kullanarak gerçekleştirdiği birer faaliyet dalı. 

 

Hem de birçok sanat dalından farklı olarak; zihnin, daha çok çalışmasını gerektiren bir sanat dalı. Bu gibi sanat dalları  ile uğraşan insanların özellikle el becerileri ve göz-el koordinasyonu yeteneğinin çok iyi olması gerekiyor. .

Zihnin yoğun bir şekilde çalışmasını gerektiren alanlar olan El Sanatları, Bahçecilik, Ağaç İşleri Metal İşleri alanlarında öğrencilerimiz başarılı olabiliyorlar. Aslında onların gözlerine, onlara inanarak baktığımızda, bu sorunun cevabını hemen anlayabiliyoruz.  Başaracaklarına, emek verirlerse eğer bunun karşılığını alacaklarına ve hiçbir şeyin buna “engel” olamayacağına inanmışlar. Hem de bedenleriyle, yürekleriyle, “zihinleriyle”! 

Hani hep denilen “hayat dersi” bu olsa gerek. Ama biz her şeyden öylesine vazgeçmişiz ki, hayattan ders alacak, aslında daha nelerin başarılabileceğini öğrenecek durumda değiliz. Hayata, zorluklara karşı bütün dirençlerimizi, hani o dünden bitmeye, tükenmeye hazır dirençlerimizi yitirmişiz. 

 

Bu durumda insan ister istemez kendine soruyor: Peki o zaman, engelli olan kim? Mevcut zihnini birazcık da olsa yormaya, çalıştırmaya zahmet edemeyip, hayatı anlamaya, bir şeyler üretmeye çalışmayanlar mı? Yoksa, özel durumlarına rağmen, ufak da olsa bir şeyler üretmeye çalışanlar mı? Engelli olan aslında çalışmayan, sadece tüketen üretme engellilerdir! Böyle devam edilirse, başkalarının ürettiklerini tüketmeye alışanlar, çok yakın bir zamanda kendi zihinlerini de tüketmiş olacaklardır. Ta ki, hayatın farkına varıncaya kadar, yaşamla mücadele için yaşama inançla sarılıp, yüreklerini ortaya koyuncaya kadar!

04.04.2015 1730

..